Om Gizmo

Gizmo är en blandrashane född 31 oktober 2010. Planerna är att tävla i Rallylydnad, Agility och Lydnad. Här får ni läsa om våran vardag på Hundsportsgymnasiet på Forshagaakademin.

2 år

Idag blir Gizmo 2 år. Jag kan inte förstå att han redan är så "gammal".
Finaste du, jag älskar dig.




Det här med belöning

Jag har alltid haft ovanan att belöna med vänster hand, det är liksom smidigast så. Detta har resulterat i att jag har en hund som har en fin linförighet när jag går med armen vid sidan, ibland hoppar han lite när han tycker att jag är seg med belöning, men stadgan blir bättre.
Jag har funderat fram och tillbaka på om vi ska fortsätta med att belöna från vänster eller börja från höger. Jag har även börjat med händerna bakom ryggen och klicka vid ögonkontakt vilket jag hoppas ska ge framsteg.
Fotpositionen har även börjat vackla, har jag inte godis i handen sitter han snett. Jag hoppas att detta bara är en period för jag blir snart galen.

Ikväll har Moa öppen rallyträning så dit ska vi. Vi har inte tränat rally på lääänge, men det känns ändå som att det kommer gå helt okej. Vi blir ett gäng så jag hoppas på mycket råd och synpunkter.

Imorgon ska jag åka in till Kumla BK och träna agility, får se om Moa har tid att följa med annars får jag åka själv.






Kennelhosta

I måndags fick vi reda på att det går kennelhosta på skolan. Gizmo har umgåtts en hel del med några av dom smittade hundarna så risken är stor att han blir smittad, kanske inte visar symptom men han kan ju fortfarande vara bärare.. Lagom roligt. Så nu är stallet stängt fram till lovet och vi ska inte träffa hundar alls, o m ö j l i g t .

Den här veckan har det varit galet mycket läxor och prov så det har inte blivit någon ordentlig träning för den fyrbenta utan bara lite trix här och där. Aktiveringsbollen är använd iallafall..




New in




Massage utbildning

Torsdag och fredag har vi haft helgdagar med massage i skolan. Annika Falkenberg har varit och lärt oss grunderna, nu kan vi massera våra egna hundar. Vi fick lära oss allt från dom olika handgreppen till var som händer i kroppen.

Hon kände och klämde på Gizmo och när hon kom till ryggen konstaterade hon det jag vetat sen Gizmo ramlade ur sängen när han var valp - något är fel. Han har skräp och slaggprodukter i kotorna i länden och en väldigt stor muskelknut som förmodligen suttit där sedan han var 15 veckor. Veterinärer har sagt att det inte är någon fara, vilket jag velat lita på men inte varit helt övertygad.
Jag ska massera honom regelbundet för att det ska mjukna upp så jag hoppas på det bästa.

I onsdags var vi i skogen och körde uppletande på individuella. Jag var sur och inte alls på humör så det vart väl inte så lyckat.. Gizmo fick ett av sina ryck och sprang, och sprang och sen sprang han lite mer. Efteråt sa Janne att han nog aldrig sett en hund med så mycket livsglädje förut, hoppas att det var positivt haha.




Det rullar på

Nu är det nästan två månader sedan jag skrev här sist, men nu börjar bloggsuget komma tillbaka ordentligt.
Jag sitter hemma i Hallsberg, det är första gången jag är hemma på 1,5 månader så det var väl på tiden.
 
Skolan går superbra, jag älskar livet i Forshaga.
Träningen rullar på även den. Senaste två veckorna har Gizmo insett grejen med Agility och det går så himla bra! Nu i veckan testade vi gungan första gången och vilken kille! Han reagerar inte på ljudet över huvud taget och redan efter tre korta pass med massor av godis kan han gå över den själv utan hjälp, och med massor utav självförtroende.
I lydnaden är det främst ställande, läggande, apportering och platsläggandet som tragglas fram och tilllbaka. Vi har även eget moment 1 i skolan så då valde jag dom momenten, jag klagar inte över lite extra träningstid. Vi ska vara startklara innan 2013 har jag tänkt.
 
Närmsta veckan kommer det bli snålt med inlägg då min mobil är på lagning men sen ska jag se till att komma igång ordentligt!